Aparat de masurare a duritatii metalelor

Echipamentul portabil pentru verificarea duritatii Novotest T-UD3 funcționează atât cu sonde UCI (ultrasonic Contact Impedance), cât și cu sonde Leeb (dinamice).

Avantajele echipamentului:

Suprafața de măsurare a durității straturilor întărite
Gama largă de teste de duritate
Diferite moduri de măsurare
88 combinații de materiale și cântare de duritate (etalonări)
Calibrarea oricărei scale în orice domeniu
Confort și ușurință în măsurare
Numărul optimizat de butoane
Ecran grafic plin de culoare, cu lumină de fundal strălucitoare
Cameră foto încorporată pentru rapoarte detaliate
Detectarea automată a tipurilor de sonde
Indicarea tipurilor de sonde conectate
Calibrările sunt stocate în memoria sondei UCI
Interval extins de temperatură de funcționare (până la -40 ° C)
Memorie internă și comunicare cu un PC
Meniu intuitiv
Imprimanta wireless opțională
Carcasă impermeabilă
Carcasa protejată cu cauciuc
Ceas intern
Măsurarea valorii de duritate pentru orice produse de masă cu o grosime mai mare de 1 mm (piese mici, structuri cu pereți subțiri, țevi, rezervoare, tablă de oțel, articole de formă complexă, testarea durității straturilor metalice etc.)

Metoda UCI pentru testarea durității

Sondă de impedanță de contact cu ultrasunete (UCI) este destinată pentru măsurarea durității în cazul zonei de testare a grosimii minime (de la 1 mm).

Această metodă este foarte rapidă și ușoară: plasați sonda pe suprafața testată a obiectului, apăsați sonda cu efortul necesar până la suprafață și salvați valoarea de duritate afișată pe afișajul dispozitivului.

Indenterul diamant mic permite măsurarea valorii de duritate a tuturor elementelor, care sunt mai groase de 1 mm.

Metoda UCI de testare a durității este cea mai puțin distructivă, deoarece testerul de duritate NOVOTEST T-UD3 cu sondă UCI lasă imprimări mult mai mici (amprente) decât majoritatea testerului de duritate a bancului. De aceea, un tester portabil de duritate cu sonda UCI este cea mai bună alegere.

 Metoda Leeb pentru testarea durității

Metoda de măsurare a durității Leeb este conformă cu ASTM A956.
Sonda Leeb (tip D) este utilizată pentru măsurarea durității obiectelor masive (mai mult de 5 kg și mai mult de 10 mm), fabricate din oțel, metale neferoase, fontă, materiale grosiere, e.t.c. De asemenea, metoda Leeb completează perfect metoda de măsurare a durității UCI atunci când metoda UCI nu este aplicată.
Această metodă este foarte rapidă și ușoară: puneți sonda pe obiectul testat vertical pe suprafața obiectului, împingeți sonda pentru a încărca arcul, apăsați butonul din partea superioară a sondei pentru a efectua măsurători și pentru a salva valoarea de duritate afișată pe afișaj . Pentru metoda de măsurare Leeb, NOVOTEST-UD3 calculează automat duritatea pentru o gamă largă de materiale, cum ar fi oțelul, oțelul inoxidabil, fonta, bronzul, aluminiu.
Testerul combinat de duritate este cel mai universal, nu are nevoie de recalibrare și este complet operațional imediat cum este scos din cutie.

Când măsurătorile sunt efectuate, operatorul poate face o fotografie a eșantionului cu camera foto încorporată și poate plasa rezultatele exact acolo unde au avut loc măsurătorile (până la 5 rezultate per imagine).
Rezultatele măsurătorilor salvate și imaginile pot fi transferate pe un PC utilizând software-ul “ARM”, care este livrat împreună cu testerul de duritate.
Testerul de duritate permite măsurarea durității la temperaturi extrem de scăzute, testele fiind efectuate la – 25 ° C.
Testerul portabil de duritate combinat NOVOTEST T-UD3 este certificat CE

Centrul Hidraulic Calarasi